Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıma zamanı

 Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıma zamanı
Okunuyor Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıma zamanı

Baran: Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıma zamanı

ANKARA – BHA

Ankara Ticaret Odası’nın, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla görsel, internet ve sosyal medyada #AsırlıkOdaYüzyıllıkCumhuriyet hastagiyle yayınlanmak üzere hazırlattığı film 1 dakika 30 saniye sürüyor. Kum saati görseliyle başlayan ve kum efekti ile hareketlendirilen fotoğrafların kullanıldığı “zaman” temalı ATO’nun Cumhuriyet filminde “kum saati”nin içinde yer alan her bir kum tanesi, Cumhuriyet’in kurulduğu 100 yıllık zamanda geçen 36 bin 500 günü temsil ediyor.

Filmde, Ankara’nın binlerce yıllık geçmişi ve kültürel birikimi ile Milli Mücadele’ye Karargâh oluşundan Cumhuriyet’in ilanına ve günümüze ilişkin görüntüler kullanıldı. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi ve Dikmen sırtlarında Seğmenler tarafından karşılanışı, Milli Mücadele’nin kaderini değiştiren Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği Ankara Polatlı İlçesi’nde yer alan Kartal Tepe Mehmetçik Anıtı, Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkarken çekilen fotoğrafı da Cumhuriyet filminde yer aldı.

“Daha yapacak çok şey var”

Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası’ndan çıkarken fotoğrafının çekildiği ve günümüzde Cumhuriyet Müzesi olarak bilinen aynı II. TBMM Binası’nın önünde, ATOYönetimi ile Meclis ve Komite üyelerinin yer aldığı fotoğrafa da filmde yer verildi.

Filmin başında kullanılan ve Cumhuriyet’in 29 Ekim 1923 yılında ilanıyla başlayan süreci anlatan “kum saati” görüntüsü, filmin sonunda yeniden çevrilerek Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının başladığına vurgu yapılıyor. Film, Anıtkabir görüntüsü ve “Daha yapacak çok şey var… Nice Yüz yıllara…” ifadeleriyle sona eriyor.

Rüştü Asyalı seslendirdi, Can Atilla besteledi

 ATO’nun Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla hazırlattığı filmi ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Rüştü Asyalı seslendirirken, filmin müziklerini ünlü besteci ve müzisyen Can Atilla yaptı.

 ATO Başkanı Gürsel Baran, 100 yılın bir ülkenin hayatında çok önemli bir tarih olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin 100’üncü yılı, küllerinden yeniden doğup asırlık, gelişmiş, dünya ile yarışan bir ülke haline gelişinin tarihi. Bir milletin kendi kaderine, ülkesine, topraklarına, geleceğine sahip çıkmasının tarihi. Şimdi ise zaman, ticarette üretimde, ihracatta, istihdamda yeni başarılar yazma zamanı, Türkiye Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıma zamanı. Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’e ve vatanımız için milli mücadeleden bu yana can veren tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını yürekten kutluyorum. Nice 100 yıllara!” dedi.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın